Menu hybrydowe


Specjalnie z myślą o naszych Gościach szef kuchni Momento di Felicita selekcjonuje unikatowe składniki i komponuje z ich użyciem wyjątkowe, limitowane potrawy. Zapraszamy do krainy wyśmienitego smaku oraz zachęcamy do skorzystania z poniższych propozycji.

Dziękujemy za zeskanowanie kodu QR i odkrycie naszego nowatorskiego menu, wiele pomysłów rodzi się tak szybko że tylko światłowód nadąży. rozwijamy się dla Was!



SPECIAL

1.Mc Renifer double

Brioche maślana / smash burger z udźcca Renifera 2x120g / cheddar / mayo Momento / speck / sałaty / świeży pomidor / frytki 

Cena: 89 zł


ZUPA

1.Crema di Pomodoro San Marzano

Aksamitny krem na bazie pomidorów San Marzano DOP / podwędzana ricotta / parmezan / focaccia Momento

Cena: 36 zł


Crema di Brababietola

Wyrazisty krem na bazie pieczonych i kiszonych buraków z malinami / kozi ser / pestki dyni

Cena: 36zł


DANIA GŁÓWNE

1. Tomahawk steak, Hereford - Irlandia 1,2kg 

(Dostępny w tym samym dniu z 4 godzinnym wyprzedzeniem w ustalonym stopniu wysmażenia)
Ikoniczny stek Tomahawk, centralna część antrykotu wołowego z kością żebrową z bydła Irish Hereford-Prime, grass feed. Propozycja dla miłośników wyjątkowego mięsa, docelowo przeznaczona na dwie osoby.

Tomahawk steak grillowany na ogniu / ziemniak pieczony z pomidorami / grillowane warzywa sezonowe / insalata mista / masło stekowe / sos pieprzowy 

Cena: 480 zł


PASTA / SAŁATKA / RISOTTO

1.Tagliolini Nero all'Putanesca

Taglioni Nero / sos all'Putanesca  / krewetka Argetyńska

Cena: 73 zł 


2.Insalata di Funghi -VEGE

panierowana czasznica olbrzymia / pieczona dynia hokkaido / wędzona ricotta / pomidorki cherry confit / świeży szpinak / prażony słonecznik / sos ziołowy

Cena: 56 zł 


3. Risotto Fughi porcini - VEGE

Risotto borowikowe  / grana padano Dop / sałatka ziolowa

Cena: 63 zł 


PIZZA

1.Urocza Podróż w Borsano

Sos truflowy / mozarella fior di latte / breasola / szpinak / pomidory półsuszone / słonecznik

Cena: 52 zł 


DESER 

1.Pruna alla lavanda alforno

śliwki w syropie lawendowym zapiekane pod kruszonką migdałową / lody waniliowe z koglem - moglem

Cena: 35 zł


KOKTAJLE

1. Old Fashioned "Affumicato"

Woodford Reserve / Angostura / syrop cukrowy / soda
(Podwędzany)

Cena: 36 zł

 

2. Rose Spritz

Sprissetto EDEN / Prosecco / syrop z czerwonych owoców / soda


Cena: 36 zł


SZAMPANY

1. Champagne Brut Classique 0,75l

Cena: 250 zł zamiast 400 zł!

 

2. Champagne Regne 0,75l

Cena: 399 zł zamiast 650 zł!


3. Champagne White Kruger 0,75l

Cena: 599 zł zamiast 900 zł!


4. Champagne Reine Rose 0,75l

Cena: 499 zł zamiast 750 zł!

poznaj naszych ekspertów

Julia Brożek

Recepcjonistka

Angelika Zabielska

Kosmetolog

Weronika Dziwisz

Kosmetyczka

Agnieszka Pięta

Masażystka

Karolina Orlik

Masażystka

Marzena Głowacz

Fizjoterapeutka, masażystka

Natalia Lamus

Kosmetolog

Marta Grzybkowska

Recepcjonistka

Katarzyna Kozera

Masażystka

Remigiusz Ogierman

Masażysta

Julia Białoskórska

Masażystka

Julia Żarnowska

Masażystka

Jolanta Twardokens

Masażystka, fizjoterapeutka

Katarzyna Pyrek

Kosmetolog

Dagmara Romaldowska

Kosmetyczka

Aleksandra Mynarek

Masażystka

Łukasz Haśnik

Masażysta

Monika Kortyka

Masażystka

Łukasz Kalinowski

Właściciel

Ewelina Rados-Kalinowska

Właściciel

Angelika Wnuk

Recepcjonistka

Ludwika Pudełko

Masażystka

Natalia Rosiak

Masażystka

Paulina Gabrysiak

Kosmetolog

Klaudia Włodarek

Manager

Paulina Frątczak

Manager, kosmetolog

Zamknij